Ugrás a főoldalra Ugrás a beutatkozó oldalra Ugrás a zenészeket bemutató oldalra Ugrás a hírek, újdonságok oldalára Ugrás a hangszerjavítással kapcsolatos tájékoztatóra Kapcsolatba szeretne lépni velünk? Kattintson ide!
Introducere

Taragotul de azi exista in forma sa de la sfarsitul secolului al 19.-lea. Datorita inovarii maestrului Schunda Vencel József, instrumentul s-a ales cu alezaj conic, cu schimb de octava sic u stuf simplu acordat le Sib. In fabricile de instrument muzical faimoase (Mogyorósi, Pliverics, Reményi, Schunda, Stowasser, Sternberg) se producau in numar mare si au devenit populare in tot Bazinul Carpatic. In primul rand era folosit in muzica populara. Dupa al doilea Razboi Mondial productia s-a oprit, popularitatea a scazut, dar in ultimii ani, taragotul traieste o renastere a popularitatii. In prezent se foloseste atat in muzica populara, cat si in muzica contemporana si de jazz.
Intonatia si mecanica taragoturilor mai vechi, n-a corespuns in totdeauna asteptarilor de astazi, asa ca am efectuat innoiri la sistemul de gauri si amrenovat taragotul cu sistemul popular Böhm si diferite clape suplimentare.
Pe linga fabricarea taragoturilor professionale repar si diferite instrumente de suflat din lemn.

Oferta taragoturilor la comanda:

Taragot traditional
pentru elevi
Taragot
traditional
Taragot stil Böhm
Taragot stil Böhm
cu clape acoperite